Deep Muscular Technics (DMT)

DMT is een diepe, krachtige vorm van (weefsel-)massage die zich niet perse richt op de spieren, maar vooral op de diepere lagen van het bindweefsel. Deze massage is gericht op het verminderen van spanning, het verbeteren van de mobiliteit en het terug in balans brengen van het lichaam.

Ontstaan van bindweefsel

Het ontstaan van bindweefsel is een natuurlijk proces van het lichaam om te reageren op verwondingen, ontstekingen en andere beschadigingen. Hoewel bindweefsel essentieel is voor de genezing en het herstel van het lichaam, kunnen abnormale bindweefselvormingen problemen veroorzaken, zoals verklevingen en beperkingen in de mobiliteit.

Bindweefsel en spieren

Ook kun je bijvoorbeeld bindweefsel tussen de spieren krijgen, door het lang zitten in een verkeerde houding. Het bindweefsel dat zich dan vormt, zorgt er voor dat je nog ‘vaster’ in de verkeerde houding zit. Door het bindweefsel los te maken, ontstaat er meer ruimte. Hierdoor voelen de spieren soepeler en breng je het lichaam meer in balans. Ook is het nuttig voor mensen die veel stress of spanning in hun spieren hebben en op zoek zijn naar een manier om te ontspannen en tot rust te komen.

Losmaken van bindweefsel

Het losmaken wordt gedaan met verschillende technieken zoals het gebruik van je onderarm, elleboog, handen, vingers, vuisten en het toepassen van wrijvings- en rektechnieken. Gebruikte technieken hierbij zijn oa: bindweefseltechnieken, mobilisaties, deep tissue technieken en triggerpoints.

 

Afspraak maken?